Distilleerderij Anima

In het centrum van Nijmegen worden in de kelders van de Commanderie van St. Jan onze moutdranken op duurzame wijze uit bier gestookt.

Om geen bier weg te hoeven gooien, verzamelen wij bij ANIMA het restbier van onze grote broer Brouwerij de Hemel, om hieruit vervolgens op traditionele wijze een alcoholhoudende drank van maar liefst 75% alcohol te distilleren. Dit distillaat is het hoofdbestanddeel van onze dranken en geeft ANIMA een uniek moutig karakter.

Hedendaags, duurzaam en toegankelijk

We blijven trouw aan het traditionele productieproces, ondanks dat we gebruik maken van reststromen voor onze productie. We distilleren en rijpen onze dranken gewoon zoals het hoort. Dat kost tijd, maar dat is het waard.

We werken uit liefde voor ons vak en hebben als doel om Nederland kennis te laten maken met bierbrand, gin, jenever en likeuren van eigen bodem. Want dranken maken op Basis van Bier is eigenlijk heel logisch, en heel lekker. We vertellen je graag hoe we dit doen.

Bezoek de distilleerderij

Breng een bezoek aan Distilleerderij ANIMA en leer alles over onze bierbrand, gin, jenever en likeuren. Maak kennis met onze mensen, het unieke distillatie proces en de reden waarom wij stoken uit bier.

De distilleerderij is gevestigd in de kelders van Brouwerij de Hemel, het bezoek begint ook met een blik op de bierketels waar de dranken van ANIMA hun oorsprong vinden. vervolgens ontdek je onder begeleiding van een van onze gidsen het leven in de distilleerderij. Om de ervaring compleet te maken eindigt ieder bezoek met een proeverij van onze dranken. Een kijkje in de keuken van ANIMA, in een van de oudste panden van Nijmegen.

Openingstijden

Breng een bezoek aan onze distilleerderij.

Een bezoek aan onze distilleerderij is dagelijks, maar uitsluitend op afspraak mogelijk. Aanvangstijd in overleg.

Meer informatie

Arrangementen

Rondleiding van 1,5 uur met proeverij van onze 4 dranken (2cl proefglazen). Voor €15,- per persoon en een minimum van 10 personen (of €150,-).

Bij de proeverij kunnen gemengde borrelhapjes geserveerd worden voor €6,- per persoon.

Direct bestellen